Etableringen af banerne og de nye transportmuligheder betød, at Vedde blev udbygget syd for den gamle landsby, nu kaldet Gl. Vedde. Og der var fart over feltet. Her kom Vedde Hotel 1902, forsamlingshus i 1904 med sal tilbygget i 1927. Der holdt man privatskole 1928-33 v/Frk. Poulsen.
Klassen i den private forskole i Vedde Forsamlingshus 1930/31. I midten frk. Poulsen.
Bagest nr. 2 fra venstre Jenny Nielsen fra "Marienlund". I midterste række yderst til højre Herri Kristoffersen, som senere afløste sin far som mejeribestyrer i Vedde.
Vedde Hotel set fra nord
Den stråtækte brugsbygning fra 1887 brændte i 1936, – et glemt tændt strygejern var årsag – og en moderne brugsforeningsbygning i røde mursten (Vedde Byvej 9) blev opført af de lokale håndværkere murermester Rasmussen og tømrermester Christiansen. Uddeleren havde lejlighed på første sal.
Brugsen lukkede i 1971. Derefter blev den privatbolig med lejeboliger.
Vedde Brugsforening i begyndelsen af 1900-tallet.
Ved bommen til fastbinding af heste ses uddeler C.E.Bugge,
der overtog arbejdet i 1907 efter Fobian
Trappestenen fra den gamle brugs med indhuggede bogstaver: ”Bliv medlem” er at finde i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk – hvor den er bevaret for senere slægter.
Bageriet blev bygget 1905 på jord fra matrikel 2a og senere i 1907 fra matrikel 9b af bager Fobian, som kom fra Vedde Brugsforening. Bageriet lå overfor stationen og fik også hurtigt salg fra hestevogn med brødkusk. Bagermestrene - senere bl.a. Poulsen og Jens Andersen ansatte brødkuske og senere chauffører til at køre landture - først med hestevogn og siden i en lille varevogn.
Bager Mogensen, Dianalund, leverede sidst i 1950´erne og først i 60´erne varer til et brødudsalg i den gamle bagerbutik.
Midt i 1960´erne lukkede udsalget, og ejendommen har siden været privatbolig.
Fru Marie Fobian
Brødkusk Søren Sørensen fra "Østermark" på den hestetrukne brødvogn
foran Vedde Bageri bygget 1905. Søren var brødkusk hos bager P. Fobian og derefter hos bager M. Poulsen fra maj 1905 til maj 1907.