Slægtshistorisk
Slægtforskningsside af Ole Lauresen-W : wadschier.dk
Startsiden.dk/slægtsforskning (her er en lang række gode links)
Anefund.dk (masser af links)
www.ddd.dda.dk er Dansk Data Arkiv. Her kan man søge i Danmarks Demografiske Database, der har indtastede kilder som kirkebøger, folketællinger m.m. Basen bliver løbende opdateret.
dis-danmark.dk står for Databehandling i Slægtsforskning, en forening, der her har en meget udbygget hjemmeside med mange servicefunktioner, dels til medlemmer, men også til ikke-medlemmer. Opslagshjælp, links, tidsskrift og meget mere, blandt andet en oversigt over danske amter tilbage til 1793.
http://www2.db.dk/ns/slaegt.htm - Danmarks Biblioteksskole har i år 2000 opbygget et stort indeks over slægts-links. Meget godt redskab, både for begyndere og viderekommende.
http://www.hedeboslaegt.dk/er Hedeboegnens Slægtsforsker Forening. Udover information om foreningen, vedtægter osv. er her øvelser i gotisk skrift, Hvem Forsker Hvad, litteraturoversigt og andet godt. En aktiv forening med mange arragementer på aktivitetslisten.
http://www.haible.net/slaegt.htm er en side med slægtsoplysninger vedrørende bl.a. Kappelevgårde og Rendebjerggård i Tune. Siden tilhører Linda Haible. En spændende dagbog ligger i fuldtekst på siden.
www.familysearch.org indeholder bl.a. den Mormonske Kirkes database, som er en af de største i verden. Her kan man helt enkelt gå ind under ‘search’ og taste et navn ind. Der er også meget andet interessant for slægtsforskere på denne side.
www.immigrantmuseet.dk har gode oplysninger om ind- og udvandrede slægtninge. Under afsnittet “Projekter” kan man finde tre databaser:
Arbejdsophold for fremmedfødte i Danmark 1812-1924
Indfødsretstildeling 1776-1917
Udviste fra Danmark 1875-1919.
www.genealogi.dk er hjemmeside for Samfundet for Dansk Personalhistorie og Genealogi. Her findes flere spændende projekter samt bl.a. 30 års personregister, internationalt slægtsforskerregister o.m.m.
www.kms.dk tilhører Kort- og matrikelstyrelsen. Her kan man søge sin slægt under afsnittet “Landet Rundt”, på baggrund af matrikuleringerne fra starten af 1800-tallet.
http://www.stass.dk - Familien Larsens website - 'Det hyggelig familiesite'. Her kan man foruden oplysninger om familien Larsens egen slægt finde bl.a. Den gamle ordbog, sognenøgle, kirkebogsregistre m.m. Desuden en samling af links relateret til slægtsforskning.
Den gamle ordbog er en samling af ord og deres betydning, pt. mere end 2500 ord, med relation til slægtsforkning.
http://www.saack.dk er Nørskov Saacks hjemmeside. Spændende slægtshistorisk ordbog, hvor du bl.a. kan få at vide hvad ‘kamisol’ eller ‘markbog’ er. Liste over danske slægtsforskere og helt utroligt mange links og gode tips til nye slægtsforskere.
http://www.skinnerup.org tilhører Bjørn Arne Skinnerup. Links til slægtforskning over hele verden, men også herhjemme, bl.a. til Roskildeegnens lokalhistoriske forening.
www.kb.dk er adressen på Det Kongelige Bibliotek. Her findes bl.a. Den Nationale Billedbase, hvor forskellige billedsamlinger er tilgængelige, dog ikke alle med billedvisning af hensyn til copyright.
www.kalkmalerier.dk er en database med 5.5000 danske kalkmalerier fra middelalderen. Man kan bl.a. søge på et register over kirker. Her er der også links til sider om middelalderbilleder i hele Europa.
www.heraldik.org/ er Skandinavisk Heraldisk Selskabs hjemmeside. Her links til andre sider om våbenskjold o.lign., samt oversigt over artiklerne i foreningens blad.
www.danskebilleder.dk er en database over digitale billeder fra arkiver og biblioteker rundt om i landet, bl.a. Roskilde Lokalarkiv og Århus Bibliotek. Basen vokser løbende
www.kms.dk er Kort- og matrikelstyrelsens hjemmeside. Her er bl.a. en spændende mulighed, ‘Danmark før og nu’. Her kan man se sin hjemegn på to forskellige kort med 100 års mellemrum. Det giver et godt billede af ændringer i landskab, bebyggelse osv.
Kort og Matrikelstyrelsen har lagt sognekort på internettet
Via Kort og Matrikelstyrelsens hjemmeside er det nu muligt at kigge i sognekortene (matrikelkortene) fra 1817 og 1890’erne. Hvert kort omfatter et sogn og er i målestokforholdet 1:20.000.